Knltb competitie koppeling


Belangrijke zaken om na te lopen

In de volgende stappen worden de teams geselecteerd met het seizoenen die actief zijn.
1. Eerst kijkt het systeem welke seizoenen actief zijn
2. Gebaseerd daarop kijken we welke activiteiten hieraan is gekoppeld zijn, en of deze activiteiten zijn gekoppeld met de bond.
3. Met deze activiteiten worden de teams vanuit AllUnited geselecteerd.

Meldingen na opladen bondschema

1. Er is geen relatietype gemarkeerd voor verenigingen.
Dit is een handeling door door AllUnited gedaan zou moeten worden onder de relatie type instellingen, hiervoor kan je het best een ticket inschieten.

2. Geen actieve seizoenen gevonden
Onder de seizoen instellingen is er geen actief seizoen gevonden, loop de instellingen hier eventueel na.

3. De activiteiten die zijn gekoppeld aan de actieve seizoenen, Hebben geen bond instellingen
Er zijn wel seizoenen actief, echter de activiteiten die hieraan gekoppeld zijn hebben geen bond gegevens onder Bondsnummer en BondClubnummer.

4. Aantal ontvangen KNLTB teams: *Nummer*
De teams die wij binnen krijgen omvatten niet alleen teams van het actieven seizoen, zo krijgen we ook teams van het voorjaar van 2017 binnen. Hiervoor hebben wij een filter gebouwd die alleen de teams door laat van het actuele jaar + seizoen.
En om te controleren voor een vereniging of zij alles binnen krijgen, is een aantal natuurlijk veel makkelijker dan alle teams af te gaan en zelf te tellen.
*Het kan zijn dat er 0 teams binnen komen, dit aantal komt direct uit de API van de KNLTB. Het kan dus zijn dat er onderhoud of iets dergelijks is aan hen kant.  Probeer het in de loop van de dag nog een aantal keer, indien het zich voor blijft doen kan je altijd een ticket insturen.

5. Er zijn geen teams gevonden onder de actieven seizoenen
Dit betekent dat er geen teams zijn gevonden binnen AllUnited om te koppelen aan die van de bond, in dit geval kan je de seizoen instellingen even controleren. Als de teams wel onder de juiste activiteit zijn aangemaakt. Indien je nog geen teams hebt aangemaakt, kan je dat gaan doen.

6. De volgende teams zijn automatisch gekoppeld gebaseerd op de AllUnited team code structuur die in de handleiding staat beschreven.
Zodra wij de gegevens van de bond binnen krijgen, genereren wij een code die voorgesteld staat in de handleiding. Deze gegenereerde code is niet 100% accuraat, en het is zeker niet verplicht om deze te gebruiken.
Maar indien de code overeen komt met een teamcode binnen de geselecteerde teams van AllUnited, vullen wij automatisch het KNLTB TeamID in bij de bond gegevens van de teams. Je krijgt dan ook een lijst met welke teams automatisch zijn gekoppeld. Het nalopen van deze lijst is geadviseerd. Je kan deze koppeling ten aller tijdens aanpassen via de bond gegevens van het team

7. Teams vanuit de KNLTB die nog niet zijn gekoppeld aan een team binnen AllUnited
Indien de teams niet automatisch gekoppeld zijn, kan dit handmatig worden gedaan. In de melding staat omschreven waar je dit kan doen, en wat je moet invullen.

8. Alle gekoppelde teams
Hier krijg je een lijst met alle teams van de KNLTB met aan welk team ze binnen AllUnited zijn gekoppeld. Als je door klikt op de naam van het team kom je bij de bond gegevens van het team uit. Indien je merkt dat teams verkeer staan gekoppeld, kan je de teamId's van de KNLTB gewoon aanpassen en het schema opnieuw laden.