Externe gmail instellen


Gmail

Het is ook mogelijk om de mail in Gmail te openen. Gmail controleert op nieuwe mails in intervallen van 20 minuten, dus mails kunnen vertraagd aankomen. Je gebruikt voor Gmail dezelfde instellingen als het instellen van een ander mailprogramma, maar voor het gemak is hier het proces uitgelegd.

Mail in Gmail bekijken: 

In Gmail, ga naar de instellingen en dan het tabblad "Accounts en import". 

Klik dan op "Een e-mailaccount toevoegen", onder het kopje "Mail bekijken uit ander accounts"  zie (1) bij de onderstaande afbeelding. 
Er verschijnt een pop-up scherm. Vul het mailadres in en klik volgende (2). 
Selecteer "E-mail importeren uit mijn andere account" (3) en klik volgende. 

Stap 4: Vul vervolgens wederom het volledige mailadres in bij "Gebruikersnaam", en het wachtwoord zoals is ingesteld in DirectAdmin. 
Vul bij het veld POP-server "mailserver1.allunited.nl" in. Laat de selectievakjes verder leeg en klik op "Account toevoegen" 


Mail versturen vanuit Gmail: 

in het zelfde tabblad "Accounts en import" klik op "Nog een e-mailadres toevoegen", naast het kopje "Mail verzenden als"  

Vul dan de gegevens in zoals beschreven bij het kopje "Instellingen Mailprogramma's" 
Je wordt dan gevraagd om dit te bevestigen door op een link te klikken die gemailed is naar je mailadres, of een code in te voeren die vermeld is in hetzelfde mailtje. Na deze stap ben je klaar om mail te versturen vanuit Gmail. 

Voor meer informatie lees het artikel wat Google hier zelf over heeft geschreven https://support.google.com/mail/answer/22370?hl=nl