Ruimte in mailbox


 

Grootte mailbox

De grootte van de inbox wordt bepaald door het getal achter Email Quota (Meg). De standaard instelling is 50mb voor een mailadres bij het aanmaken, maar dit is vrij klein en kan snel vol lopen. Op 80% van dit limiet zal de mailbox een waarschuwing ontvangen dat het limiet naderd. Staat hier een 0 dan is de inbox ongelimiteerd, maar dit wordt niet aangeraden omdat er dan geen waarschuwing gestuurd kan worden. Afhankelijk van de hoeveelheid mailadressen aanwezig, raden we rond de 200MB aan, zodat er met een redelijk archief van mails en bijlages gewerkt kan worden. Toch zal er af en toe opgeschoond moeten worden en oude mails en mails met grote bijlages lokaal gearchiveerd moeten worden. 

LET OP: Er geldt wel een totaal limiet voor de vereniging, dus de mailbox moet wel regelmatig opgeschoond worden. De vereniging krijgt standaard 2500mb. Tegen betaling kan dit verhoogd worden met stappen van 1000mb, tot een max van 10000mb. 

Verzendlimiet

Wij hanteren een dagelijks verzendlimiet van 1000 mails per dag voor de gehele vereniging via de mailserver, 250 per mailadres, en een limiet van 20 geadresseerden per individuele email (zie 1). Om nieuwsbrieven of bulk-mailings te versturen heeft het onze voorkeur dat ons Nieuwsbrieven systeem wordt gebruikt, welke een andere server gebruikt en geen limiet heeft. Wij hanteren een limiet om het mailverkeer voor alle verenigingen op de server in de lucht te houden. In verband met de steeds strenger wordende spamfilters en verschillende grote partijen die mail aanbieden zijn er tegenwoordig diverse geschreven maar ook zeker per partij allerlei ongeschreven regels met betrekking tot email verkeer. Wanneer deze regels worden overtreden kan een partij als Hotmail, KPN of Google besluiten geen enkele mail van een server meer te accepteren. Dit willen wij ten alle tijden voorkomen.

Het versturen van een bulk-mail met de gehele vereniging in het BCC kan schadelijk zijn. Stuurt de vereniging toch regelmatig grote bulk-mails bestaat de kans dat dit het versturen van mail naar bijvoorbeeld alle Ziggo mailadressen onmogelijk wordt voor enige tijd na dat de spamfilter van Ziggo de eerste 100 mails binnen ziet komen. Verder is het ook eigenlijk verplicht onder de AVG om bij zulk soort bulk-mail een uitschrijflink toe te voegen aan de mail. Dit soort bulk-mail heeft ook invloed op de reputatie van het IP-adres van de server, hierdoor hebben we een limiet van 20 geadresseerden per individuele mail moeten instellen.