Baansortering op afhangbord


Op het Afhangbord op de club kunnen leden kiezen uit de knop 1e vrije baan óf de knop baanoverzicht.  Als zij voor de laatste optie kiezen, kan het zijn dat zij niet alle banen zien (ze vergeten op het touchscreen naar beneden te 'vegen'). Hierdoor kunnen mogelijk problemen/irritaties ontstaan, omdat er wel degelijk banen vrij liggen. In AllUnited kun je nu een aantal zaken instellen om dit te voorkomen. Zeker handig als je vereniging veel banen heeft.

Menupad: planning -> instellingen -> planningsoverzicht/afhanginstellingen -> wijzigen -> Standaard baansortering planbord 


Introducees is een premium functie. Meer informatie klik hier.


Welke baansortering instelmogelijkheden zijn er?
1. Geen keuze, standaard volgorde.
Dit is de default keuze bij alle clubs. Sortering gebeurt in nagenoeg alle gevallen op baannummering. Leden kunnen niet een andere baansortering kiezen op het Afhangbord op de club. Dit drop-down menu wordt namelijk niet getoond op het Afhangbord.

2. Wel keuze, standaard volgorde eerst
Dit is dezelfde mogelijkheid als genoemd bij punt 1. Het verschil is dat leden op het Afhangbord op de club, via knop baanoverzicht, de baansortering zelf via een drop-down menu kunnen veranderen naar sortering op beschikbare banen. De gekozen baansortering wordt dan éénmalig getoond. Als daarna andere leden (nieuwe reservering) afhangen, wordt de standaard baanvolgorde weer getoond.

3. Wel keuze, sorteer op beschikbaarheid eerst 
Bij deze instelling staan de eerst beschikbare banen bovenaan (banen die het langst niet bespeeld zijn). Leden kunnen op het Afhangbord op de club, via knop baanoverzicht, de baansortering zelf via een drop-down menu veranderen naar sortering op standaardvolgorde (baannummering). De gekozen baansortering wordt dan éénmalig ingesteld. Als daarna andere leden (nieuwe reservering) afhangen, wordt de baansortering op beschikbare banen weer getoond.

Wat zien leden op het Afhangbord op de club?

1. Geen keuze, standaard volgorde. 
Via de knop baanoverzicht wordt het drop-down menu (sorteer op baannummer óf sorteer op beschikbare banen) niet getoond.

2. Wel keuze, standaard volgorde eerst
Via de knop baanoverzicht kan een lid (bovenin beeld via een drop-down) de baansortering zelf veranderen naar sorteer op beschikbare banen. Als daarna andere leden (nieuwe reservering) afhangen, wordt de baansortering weer als standaard getoond.

3. Wel keuze, sorteer op beschikbaarheid eerst 
Via de knop baanoverzicht kan een lid (bovenin beeld via een drop-down) de baansortering zelf veranderen naar sortering op baannummering. Als daarna andere leden (nieuwe reservering) afhangen, wordt de sortering op beschikbare banen weer getoond. In dit geval kan het zo zijn dat baan 6 bovenaan staat. Zie voorbeeld hieronder.