Scheidsrechter aanwijzen binnen eigen teams


In het wedstrijdschema kan in plaats van een persoon ook een team aangewezen worden als scheidsrechter bij een bepaalde wedstrijd. Zie Zie: Scheidsrechters indelen Binnen het team kan iemand aangewezen worden (meestal coach/manager zelf) die deze toegewezen wedstrijden gaat inplannen binnen het team. Hoe gaat dit in zijn werk?

Als vereniging kan je bij de persoonlijke pagina's op de site of in de ledenmodule de pagina 'Scheidsrechters indelen' toe. Binnen de ledenmodule is deze menuknop direct beschikbaar. Via de site moet je een paar handelingen doen.

Pagina 'Scheidsrechters indelen' toevoegen binnen de website

Ga eerst naar Website >> Pagina's. Klik bovenin op de groene button '+ Pagina'. Vul bij de nieuwe pagina de volgende zaken in bij het bovenste blok en klik daarna op de button 'Controle'.

 schermafbeelding_2019_06_27_om_07.49.18_1.png

Je krijgt dan het volgende beeld te zien hieronder. Vul daar hetzelfde in zoals weergegeven hieronder en klik op 'Bewaren en terug'.

 schermafbeelding_2019_06_27_om_07.52.13_1.png

Ga dan naar Website >> Menu's, selecteer het menu 'Persoonlijke pagina's' en klik op 'Wijzigen'. N.B. Wil je deze pagina liever ergens anders binnen jullie website menu plaatsen, dan kan dat ook. Dan moet je wellicht een ander Menu kiezen.

Binnen dit menu voeg je nu een regel toe, waarbij je bij de kolom 'Menu tekst' de tekst voor de Menu knop invult en bij Pagina/Artikel nr. de naam van de pagina. Het beveiligingsniveau zet je op 'Besloten leden'.  Klik op 'Bewaren'. Vanaf dit moment is het zo ingesteld dat als je in een team zit en het team is aangewezen als scheidsrechter van een of meer wedstrijden, dat je nu via deze pagina kan zien wie voor welke wedstrijden binnen het team is ingedeeld voor een scheidsrechtersbeurt. 

 schermafbeelding_2019_06_27_om_07.56.12_1.png

Indelen van team toewijzen aan een functie

Het indelen toewijzen aan een functie gaat via Activiteiten & Teams >> Instellingen >> [Activiteiten] >> Teamplanningsgroepen. Klik daar op Wijzigen.

Daar kom je dan in een overzicht van teamplanningsgroepen en zie je daarnaast een button 'Tonen'. Per groep kun je nu aangeven welke functie gemachtigd is om hier de scheidsrechters in te plannen. Dit kan voor de seniorenteams de Aanvoerder bijvoorbeeld zijn en voor de Juniorenteams de manager. Je kan natuurlijk via de Functiemodule hier ook een nieuwe teamfunctie voor maken.

schermafbeelding_2019_08_23_om_09.20.25_1.png

Klik op de button 'Tonen', dan zie je onderstaand scherm.

 schermafbeelding_2019_06_27_om_08.16.03_1.png

Vul een getal in bij de sorteerregel. Maakt in dit geval niet veel uit welk getal en selecteer bij 'Klik voor keuze' en selecteer hier 'Functie'. Vervolgens kan je hiernaast de functie kiezen die je de rechten wilt geven om scheidsrechters binnen het team toe te wijzen. Zijn er meerdere functies die deze rechten moeten krijgen, voeg dan deze ook nog toe. Let wel op. Deze functionarissen moeten ook met deze functie aan het team verbonden zijn.

schermafbeelding_2019_06_27_om_08.22.56_1.png

Ben je hiermee klaar, dan klik je op 'Sluiten' en klik je bij het Menu scherm op 'Bewaren' of 'Bewaren en Terug'. Door deze actie zullen alleen de gekozen functionarissen gaan indelen.

Let op: Doe je dit niet, dan kan het hele team elkaar indelen bij de toegewezen wedstrijden.