Planningsmogelijkheden bij scheidsrechters uitgebreid


Goed nieuws voor onze scheidsrechter planners. Er zijn een aantal nieuwe updates met het doel de planning van scheidsrechters te vereenvoudigen.

1199_scheidsrechters_2_940x675_1.jpg

Hieronder een korte opsomming:

Opmerkingen bij scheidsrechters:

 • Het is nu mogelijk om twee type opmerkingen bij de scheidsrechters te plaatsen.
  •    Dit kan zowel vanuit de scheidsrechter zelf zijn, zodat deze bijvoorbeeld kan aangeven als hij op vakantie is, of geblesseerd.
  •    Of een opmerking van de scheidsrechter commissie. (interne opmerking)

Nieuwe overzichten: 

 • Verder hebben we een aantal kant en klare selecties aangemaakt, die bij het inplannen in een ander of tweede scherm geraadpleegd kunnen worden. Dit betreft:
  - Overzicht uit-wedstrijden op datum (voor bij het plannen van scheidsrechters)
  – Overzicht alle scheidsrechters (met mogelijkheid om direct naar de activiteitenkaart van de scheidsrechter door te klikken om daar een interne opmerking in te voeren)
  – Overzicht thuis-wedstrijden (al dan niet gepland)

Waar vind je dit allemaal en hoe werkt het?

Interne opmerkingen plaatsen

Zorg dat je via Activiteiten & Teams >> Instellingen >> Activiteiten >> Wijzigen de checkbox ‘Scheidscommentaar aanvinkt en sla dit op. Vervolgens kan je dan in de activiteitenkaart van de scheidsrechter in het blok ‘Activiteit- en/of Bondsinformatie’ klikken op de button ‘Opmerkingen’ en hier een opmerking in plaatsen.

Tip: Ga naar Planning >> Selectie Wizard >> Scheidsrechters (zie je deze daar niet, dan zal deze selectie onder Systeembeheer >> Selectieoverzicht staan) en klik op Grid. Als je nu op het relatienummer klikt van de scheidsrechter waar je een opmerking wilt plaatsen, dan kom je al gelijk in de activiteitenkaart terecht.

Scheidsrechter zelf opmerkingen laten plaatsen activeren?

Eerst moet het een en ander ingesteld worden.

Maak op de site een pagina aan ‘Beschikb_scheids’ van het paginatype ‘Backoffice’.

Stel daar de volgende zaken in:
– Bij de transactiegroep “cms-members”
– Bij de transactie ‘arbiter_avail’
– Bij task “wijzigen”
– Bij instellingen “availabil_type=Fluiten”
Sla dit op.

(Zie ook dit filmpje )

Ga vervolgens naar Website >> Menu’s >> Wijzigen >> Persoonlijke_paginas. Voeg hier de betreffende pagina toe als extra menuregel met bijvoorbeeld ‘Beschikbaarheid fluiten’ als titel

Als de scheidsrechter vanaf dat moment inlogt zal hij deze button in zijn/haar persoonlijke omgeving zien terug komen. Hier kan de scheidsrechter dan aangeven op welke momenten hij/zij beschikbaar is om te fluiten en daaronder kan hij/zij nog extra opmerkingen plaatsen.

Opmerkingen terugzien

Ga naar Planning >> Wedstrijden en klik op de wedstrijddag waar je scheidsrechters wilt indelen. Bij de scheidsrechtervelden zie je nu een poppetjesicoon. Klik hierop. Er verschijnt een pop-up, met allerhande informatie over de te kiezen scheidsrechters inclusief de opmerkingen.  Door op de naam te klikken wordt de scheidsrechter eenvoudig toegevoegd. In de pop-up waar je terecht komt zie je alleen de scheidsrechters die al een historie hebben qua fluiten van het betreffende teams. Wil je een overzicht van alle scheidsrechters, klik dan op op de tab ‘Alle Scheidsrechterkaarten’. De overige tabbladen moeten verder nog uitgewerkt worden.

Wil je uiteindelijk niemand indelen. Klik dan even met je muis buiten het blok, dan zal de pop-up met scheidsrechters verdwijnen.

Aan de hand van de planning inzage willen hebben in de uit- en thuiswedstrijden

Ga naar Planning >> Selectie Wizard >> Uit-wedstrijden of Thuis-wedstrijden en klik op Rapportage. Ook hier geldt … zie je ze daar niet staan, ga dan naar Systeembeheer >> Selectie Wizard.

Tip: Staan de selecties niet onder Planning met onder Systeembeheer bij de Standaard selecties. Kopieer deze dan en sla ze op. Dan komen ze ook bij Planning te staan.