Extra reserveringtypes aanmaken of verwijderen


Standaard worden de reserveringtypes afhangen, baanonderhoud en training meegeleverd. Vaker gehoorde reseveringstypes betreffen competitie, toernooi en toss. Deze reserveringtypes zijn als volgt aan te maken:

1.) Volg het menupad Planning > Instellingen > Reserveringstypes - 'Wijzigen'
2.) Via 'Voeg toe' verschijnt er een extra regel
3.) Vul een unieke res.typecode en de benaming van de reserveringstype toe
4.) Kies voor 'Bewaren' om de gedane aanpassingen op te slaan.

Wat doen de overige kolommen achter het reserveringstype welke ik kan aanvinken?

Relatie verplicht
deze mogelijkheid kan je aanvinken indien er bij een reserveringstype altijd een relatie bekend moet zijn. Werkt een vereniging met meerdere trainers kan het handig zijn om verplicht de tennisleraar bij een training op te nemen.

E-mail bevestiging 
deze mogelijkheid kan je aanvinken indien het systeem de deelnemers op de hoogte dient te stellen van de gedane reservering d.m.v. een automatische email ter bevestiging van hun reservering.

Presentie tonen 
deze mogelijkheid kan je aanvinken indien een deelnemer verplicht langs de terminal moet om de reservering definitief te maken.

Leverancier lichttypecode 
indien je gebruik maakt van LED-verlichting kan de benodigde lichtsterkte worden ingesteld. De koppelingen met diverse lichtleveranciers wordt gedurende 2018 opgeleverd. Op dit moment is Lumosa de enige leverancier die een koppeling heeft gerealiseerd.

Ps ontzettend handig dat je een automatische bevestiging ontvangt als er een reservering wordt aangemaakt of wordt gewijzigd. Maar dat geldt niet als je aan het testen bent. Ga je een aantal testen doen, kan je deze berichtgeving (tijdelijk) uitzetten.

Of bekijk onze instructievideo