Een leesbare link gebruiken . actie link maken | korte link.


Heb je een url gemaakt voor een actie? Bijvoorbeeld www.clubnaam.nl/actie of www.clubnaam.nl/video voeg die dan toe. 

Een leesbare link gebruiken is redelijk simpel toe te voegen, en met leesbaar bedoel ik bijvoorbeeld inplaats van dat er staat vereniging.nl/index.php?page=133, dat er dan staat vereniging.nl/inloggen. Dit maakt het vele malen gemakkelijker om te lezen of hele populaire berichten beter toegankelijk te maken zoals voor bijvoorbeeld een jubileum. Maar goed, om dit toe te voegen is het belangrijk dat je de volgende 2 dingen hebt.

  1. De link (in mijn voorbeeld dus "inloggen")
  2. De pagina waar het heen gaat (voor artikelen leg ik ook uit)

Voor de link is dit super simpel, wil je bijvoorbeeld de link "https://vereniging.nl/inloggen", gebruiken, dan moet je hier "inloggen" invullen.

Voor de pagina waar je het heen wilt laten linken hoef je alleen maar de pagina te selecteren waar je heen wilt gaan linken. Maar mocht je het naar een artikel willen laten linken, dan moet je eerst een aparte pagina aanmaken hiervoor. En in deze pagina dan het artikel zetten. Als er 1 artikel in een pagina zit, dan wordt namelijk alleen maar dat artikel getoond, en dus niet een overzicht zoals je hebt op "nieuws" pagina's. 

Het instellingen veld laat je ten alle tijden leeg. 

Let op: dit is een functionaliteit die AllUnited ook kan uitvoeren voor je, maar per wijziging wordt er wel €10,- exclusief in rekening gebracht.

Wat moet je doen: 

Via Website > Instellingen > .htaccess > Wijzigen kan dit gedaan worden.

Bij Redirects drukken jullie op voeg toe en bij URI kunnen jullie typen wat er na de slash komt.

Daarna moet het aan een pagina gekoppeld worden via “Pagina code”. Instellingen kunnen jullie leeg laten.

Vergeet niet om daarna op bewaren te drukken.