Spelers indelen tennis teams


Hoe kan ik spelers aan teams toevoegen bij tennis?

Zorg als eerste dat de zaken juist zijn ingesteld om dit te kunnen doen. Schiet hiervoor een ticket in.

Spelers toevoegen aan een tennisteam. 

Zorg dat je alle teams goed hebt aangemaakt, en gekoppeld aan de juiste activiteit (Let op, zoals hierboven aangegeven is het van belang dat dit in eerste instantie goed is ingericht qua activiteit en koppeling aan seizoensgroep. Hiervoor is tussenkomst van AllUnited van belang. Schiet ticket in. (Zo moet voor de voorjaarscompetitie die activiteit Voorjaarscompetitie zijn aangemaakt gekoppeld aan de seizoensgroep Voorjaar. Daarnaast moet dan aan de activiteit bijv. de categorie 'Spelend of Actief lid' worden gehangen. Teams worden vervolgens aangemaakt gekoppeld aan de activiteit Voorjaarscompetitie - Actief/Spelend lid). Heb je de teams voor de voorjaarscompetitie aangemaakt?

  • Ga naar Activiteiten & Teams > Activiteiten aanmaken
  • Kies voor -> Handmatig activiteiten aanmaken
  • Relatietype --- Lid
  • Activiteit --- Voorjaarscompetitie
  • Klik op 'verder'

Er verschijnt een lijst met namen. Let op, het kan zijn dat je niet direct een team kan selecteren. Klik in dat geval eerst op de button controle. Daarna moet je achter de namen het juiste team selecteren en niet vergeten vinkje "Toevoegen" aan te vinken.

Klik dan op bewaren. 

 

Veelgestelde vragen en veelgemaakte fouten:

Er is geen seizoen gevonden

Deze melding geeft aan dat er iets niet goed zit in je instellingen. Kijk goed bij de seizoenen of de competitie gekoppeld is aan het juiste seizoen. Dus najaarscompetitie aan najaar en voorjaarscompetitie aan voorjaar. 

NB: Er moet dus ook een SEIZOEN zijn (met looptijd) Bijvoorbeeld 1-03-2018 tot 30-06-2018. (activiteiten en teams -> instellingen > seizoenen)

Check ook dat de activiteiten juist zijn aangemaakt. Bijvoorbeeld VC -> Voorjaarcompetitie en gekoppeld aan het hierboven gemaakte seizoen. Zo niet, ticket inschieten.

Koppel dan bij categorie de voorjaarcompetitie aan Actief Lid. (Zo worden bij het aanmaken, actieve leden "geschikt" bevonden om deel te nemen aan de competitie. 

Maak dan je teams aan gekoppeld aan de voorjaarcompetitie. En ga daarna spelers. "indelen