Schema's invullen


Met deze transactie kunnen wedstrijddagen worden aangemaakt en kunnen de functies die voor die dag nodig zijn worden aangemaakt op basis van de instellingen.

Schemadagen aanmaken. Dit is het aanmaken van het bardienstrooster op basis van de instellingen. Zie: Schema functietypes. Alle dagen en de hoeveelheid diensten worden dan aangemaakt.
Dus als er op zaterdag 3 mensen voor de bardienst nodig zijn, dan worden er 3 bardiensten aangemaakt voor alle zaterdagen die tussen de gekozen vanaf datum en de t/m datum liggen.

Met de knop creëren worden deze aangemaakt.

TIP: Maak de eerste keer voor bijvoorbeeld 1 week alle diensten aan om het resultaat te bekijken. Mocht het niet goed zijn, dan kan een week weer gemakkelijk verwijderd worden.

 

 

Schema's invullen.

Als er bij de instellingen voor gekozen is om de bardiensten automatisch met leden te vullen, dan wordt deze functie gebruikt.

Meestal wordt dit alleen gebruikt in de volgende situatie.

Het barrooster wordt aangemaakt. Leden krijgen via de website de kans om zich in te schrijven voor 1 of meerdere bardiensten tot een bepaalde sluitingsdatum.

Na de sluitingsdatum worden hier alle openstaande bardiensten gevuld met leden die zich nog niet hebben opgegeven.

Met de knop wedstrijddagfuncties vullen, worden de functies die op een bepaalde dag nodig zijn aangemaakt volgens de instellingen. Zie: Schema functietypes

 

Als dit automatisch vullen niet wordt gebruikt, dan kunnen via het menupad wedstrijden > schemafuncties handmatig leden toegevoegd worden aan het aangemaakte barrooster. Zie: Schema - diensten