Aanpassen tijdsduur aantal spelers | gaten bezetting?


1.) Bezoek Planning > Instellingen > Planningoverzicht / Afhang-instellingen - knop 'Wijzigen'. Selecteer het juiste rooster door achter het rooster op 'Afhangbord' te klikken.

2.) Het veld tijdsduur: de tijd die je hier kiest bepaalt, wanneer een nieuwe reservering kan beginnen. Je zou deze bijv. op 15, 30 of 60 (minuten) kunnen zetten. Klik daarna op controle EN verander gelijk de speeltijden bij spelers aantal slots (tonen). Het veld tijdsduur is hier ook aan gekoppeld.

Het veld tijdsduur is ook gekoppeld aan de speeltijden (spelers aantal slots)


3.) Regel verwijderen? Door in de eerste kolom de prullenbak van de regel aan te vinken, wordt de regel verwijderd als de aanpassingen worden opgeslagen (stap 4 en 5)
4.) Sluit het venster door op 'sluiten' te drukken.
5.) Door op 'Bewaren' te drukken, worden de gedane aanpassingen opgeslagen.

In onderstaand voorbeeld is bij tijdsduur 15 minuten ingesteld:

Gaten in bezetting? 
Voorbeeld 1: Stel alle speeltijden (2,3 en 4 spelers) in op 60 minuten. Kies vervolgens een tijdsduur van 60 minuten en zorg dat de Tijd vanaf (zie schermprint, 08:00) op een heel uur staat. Er ontstaan geen gaten meer. Zet het veld werkwijze op vaste tijden. TIP: je kunt aanvullend een aantal banen laten beginnen om 08:00 en een aantal andere banen op 08:30. Op deze manier is er toch flexibiliteit voor de leden.

Voorbeeld 2: Stel de speeltijd voor 2 spelers in op 30 minuten en de speeltijd voor 3 en 4 spelers op 60 minuten. Kies vervolgens een tijdsduur van 30 minuten en zorg dat de Tijd vanaf op een heel uur staat. Er ontstaan mogelijk gaten van 30 minuten, maar dan kunnen 2 spelers de baan op.

Voorbeeld 3: Stel de speeltijd voor 2 spelers in op 30 minuten en de speeltijd 3 en 4 spelers op 45 minuten. Kies vervolgens een tijdsduur van 15 minuten en zorg dat de Tijd vanaf op een heel uur staat. Er ontstaan mogelijk gaten van 15 minuten. Leden kunnen deze 15 minuten wel reserveren, maar zullen dit meestal niet doen.