Stappenplan trainingsschema aanmaken


Stap 1

Breng alles in kaart

 • Op welke dagen wordt getraind?
 • Welke velden zijn op die dagen beschikbaar?
 • Van hoe laat tot hoe laat per dag?
 • Wat is de benodigde trainingsruimte per team(s)?
 • Wat is de trainginsduur per team(s)?

Stap 2

Staan de juiste velden ingevoerd?

 • Kijk eerst of alle velden ingevoerd staan waarop je de trainingen wilt laten plaatsvinden via het Menupad: Planning >> Instellingen >> Locaties ( onder de kop planning)

 

Klik hier bij Locaties op de button 'Wijzigen'. Je krijgt dan het volgende scherm.

Klik gelijk op 'Wijzigen'. Dan krijg je het overzicht van alle locaties te zien, waaronder de ingevoerde velden (als ze ingevoerd zijn).

Elk veld dat hier als veld en als thuisveld is aangevinkt kan je gebruiken voor het trainingsplanbord. Let wel, het is voldoende om de hele velden hiervoor te gebruiken, mochten er ook nog halve- of kwartvelden als thuisvelden ingebracht staan. Je ziet twee naamkolommen voor deze velden staan. De kolom 'Locatie' is het veld zoals in AllUnited gebruikt wordt en aldus weergegeven zal worden op de site. 

Stap 3

Zijn de trainingsblokken naar wens ingevoerd?

 • Maak per dag alle trainingsblokken per veld aan of kijk of het aangemaakte schema nog voldoet en pas aan waar nodig. Dit gaat via het menupad (oud): Planning >>Instellingen >> Blok trainingen >> Trainingsblokken. Dit is het raamwerk, waarbinnen je de trainingen kan inplannen.

 

Let op:

 • Trainen sommige teams op een kwart veld, is het net zo makkelijk om standaard het veld in 4 velddelen in te delen. Je kan namelijk in het trainingsplanbord aangeven hoeveel velddelen een team/teams bij hun training nodig hebben. Dus is daar een heel veld voor nodig, vink je daar gewoon 4 velddelen aan. 
 • Zet de vanaf tijd zo vroeg mogelijk in. Je kan dit achteraf niet makkelijk aanpassen en je hoeft niet perse de begintijd te vullen. 
 • In de kolom minuten vul je de duur van de blokken in. Bedenk dus hierbij heel goed, wat de starttijden zijn van de trainingen en wat de trainingsduur is van de trainingen. Heb je trainingen van 50 minuten, dan voldoet een blok van 15 minuten niet. Ook niet als je vanaf tijd bijv. 15:10 is. Dan kan je beter blokken van 10 minuten nemen. Alles moet ‘deelbaar’ zijn. Voor het zicht op het planbord zelf is het het mooist om overal dezelfde minuten in te voeren.

Stap 4

Maak het schema aan

 • Maak het schema nu aan via Trainingen >> trainingplanbord.

 

 • Je kan per ‘activiteit’ een schema aanmaken. Dus als je naast een hoofdactiviteit gedurende het reguliere seizoen ook nog een winteractiviteit hebt, dan kan je daar een afwijkend planbord voor maken.
 • Je hebt twee schermen waar je mee werkt, nadat je op START hebt geklikt. Dit werkt via tabs. Bij beide tabs kan je invoeren van wanneer tot wanneer dit schema zichtbaar moet zijn.
 • Via de tab “Lijst met trainingen” (Let op: opent zich in een nieuw scherm, dus je kan makkelijk met beide ‘tabs/schermen’ naast elkaar werken) kan je nu de diverse trainingen in gaan voeren. Je kan hierbij kiezen uit twee weergaven. Een scherm sorteert op teams en de ander op 'Dag, locatie, locatie' (veld). In de laatste weergave kan je de trainingen heel makkelijk per veld indelen en zie je gelijk of je geen dubbelingen hebt. Dus voor het planmatig invoeren leent dit scherm zich het best. Via het scherm met sortering op teams kan je heel makkelijk nagaan of alle teams met de juiste hoeveelheid trainingen zijn ingedeeld.

 

 

Zoals je ziet kan je hier per team heel makkelijk achteraf het veld, de tijden, de toegewezen velddelen aanpassen. En wil je de hele training voor dit team verwijderen (ze gaan maar 1x in plaats van 2x trainen), dan vink je links bij de bewuste training ‘Vw’ aan. 

 • In het blok ‘Nog niet ingedeelde teams’ (onderaan dit scherm) komen de teams te voorschijn, die nog niet ingedeeld zijn. Dus hierbij kan je checken of alle teams wel in het schema zijn meegenomen en of dit klopt.
 • In het blok Trainingen beheren kan je ook een extra training toevoegen.
 • Je kan meerdere teams laten overlappen, dus JF1 en MF1 kunnen beide ingedeeld worden op woensdag op veld 1A van 15:00 – 16:00 uur.

 

Publiceer het trainingschema op je website

Ga naar Website en klik op pagina's. Om het trainingschema aan te maken, creëer je een nieuwe pagina. Noem deze "Trainingsschema" en geef deze type SCRIPTS pagina mee. Voeg deze toe aan het webmenu.