Massaal leerlingen herindelen


Visuele uitleg:

Tekstuele uitleg:

Via de Selectie Wizard is het mogelijk om verschillende leerlingen in een keer te verplaatsen van de ene les naar de ander. Om hier gebruik van te maken kan je als vereniging de Selectie Wizard 'Herindelen van lessen' importeren. Ga hiervoor naar Lessen >> Selectie Wizard >> Tab 'Selecties beheren' >> Tab 'Selectie importeren'. Dit laatste is alleen mogelijk door iemand met Systeembeheerrechten.

Via deze selectie kan je nu met de herindeling starten. Let wel, ook hiervoor heb je ofwel systeembeheerrechten nodig of het gebruikersprofiel 'LE - SW Lessen toevoegen' nodig.

Via de filtermogelijkheden kan je een voorselectie maken om een bulk te verplaatsen leerlingen uit een les naar de ander te selecteren. Zie onderstaand voorbeeld.

schermafbeelding_2021_07_19_om_12.35.22_1.png

Klik vervolgens op Les/evenement toevoegen. Vervolgens kom je in een nieuw scherm waarbij je bovenin de les kan selecteren waar je je resultaat aan wilt toevoegen. Als je dit gedaan hebt, verschijnen er ook datumvelden. Vul bij de startdatum daar de datum in waarop deze leerlingen in deze les gaan starten.
Je zal zien dat de les en datum automatisch bij je resultaat wordt toegevoegd.

schermafbeelding_2021_07_19_om_12.36.15_1.png

Zorg dat de checkbox links van de leerling(en) die je wilt verplaatsen is toegevoegd en klik op 'Verwerk en terug'

Vervolgens maak je dezelfde filtering als daarvoor en klik je weer op de button 'Les/evenement toevoegen'. Nu kies je de les waar ze momenteel in zitten en van waaruit je ze verplaatst hebt.  Zodra je dit hebt gedaan vul je bij het t/m datum veld de datum in dat ze bij deze les gaan stoppen.

schermafbeelding_2021_07_19_om_12.36.51_1.png

Klik wederom weer op Verwerk en Terug.

Als je nu naar de relatiekaart van zo'n leerling gaat en bij het lessen tabblad gaat kijken, zal je zien dat de ene les een t/m datum heeft gekregen en de nieuwe les met de juiste vanaf datum is toegevoegd.

schermafbeelding_2021_07_19_om_12.38.49_1.png