Dkim installeren


Voor betere aflevering en vertrouwen van ontvangende mailservers is het raadzaam om DKIM versleuteling te activeren.
Deze instellingen zijn te vinden door dit menupad te volgen: Relaties -> Instellingen -> Email 

U zult het onderstaande blok zien: 

Uitleg over blok 'RELATIE' 

Veldnaam 

Omschrijving

Domein

Vul hier het domein van de vereniging in waar vanuit de mails verstuurd worden.

DKIM Gebruiken

Vink deze optie aan om DKIM versleuteling toe te passen op de uitgaande mails via de backOffice. Waarschuwing: doe dit pas nadat alle DNS records goed zijn gecontroleerd!


Voorbeeld: Vul het domein van de vereniging in waar vanuit het systeem zal mailen. Sla hierna het scherm op. Na het herladen van de pagina zullen enkele nieuwe gegevens getoond worden.

De velden DNS Naam, DNS type en DNS Inhoud zijn van belang voor de domeinhost van de vereniging en moeten in het DNS beheer ingesteld worden. Dit systeem kan per domeinhost verschillen, en ondersteuning hier bij zal de domeinhost moeten verzorgen. 

Wanneer de DNS aanpassing is doorgevoerd, kan het zijn dat de wijziging niet direct zichtbaar is. Bij sommige domeinhosts kan dit tot wel 24 uur duren. Door op de link "Verifieer bij MXToolbox" te klikken, kan worden gecontroleerd bij een externe partij of de veranderingen correct zijn doorgevoerd. Het resultaat moet lijken op onderstaande screenshot, met enkel groene vinkjes. 

Pas wanneer de juiste gegevens zichtbaar zijn en er geen fouten zijn gevonden, dient het vinkje "DKIM gebruiken" te worden aangezet, en de pagina opgeslagen worden.
Als dit niet op de juiste manier gedaan is, kan dit tot een verslechtering van de spamscore van de mails leiden. 

Het is dus erg belangrijk om de juiste records te gebruiken. Bij twijfel, stuur een helpdeskticket in voor ondersteuning.